Friday, February 6, 2009

Bosan!!

Hmm.. malas nak menulis, tapi rasa nak tulis.. Adik aku baru wat blog, & dia dah gila blog, tapi wat private untuk sume org, kecuali aku..(baik x yah tulis blog kalau x nak org lain baca..) tetiap hari dia menulis.. (sbb dia tgh free) & aku yg ada klas, & ditmbh dengan kemalasan aku, kekal dgn 1 post.





Sebenarnya kenapa aku menulis? Hmm.. soalan yg aku rasa lagi susah untuk aku pikir dari memana test & exam.. hihi.. Mungkin aku nak ikut trend sbb sedara aku sume ada blog sndiri or maybe aku nak tulis apa yang aku nak orang baca walaupun aku rasa x ada orang yg akan baca (sbb aku pun bukan jenis yg baca blog org).





Apa aku melalut ni? Aku tengah bosan sbnrnya ni.. Tadi teman mak aku g pos office, ambik surat.. pastu trus g rumah adik mak aku (makyang). Saja je g rumah dia, konon nak minum air klapa.. tapi sbnrnya nak jumpa anak bongsu dia, aliya. Geram gila aku dengan budak tu.. COMEL!!!!!! Nakal tapi Baik! Mmg tiap minggu akan jumpa dia. Tadi main (main ke?) dgn dia kejap, pastu balik. Aku tgk ayahlang aku tadi bz dgn hp dia pasal kes hangat kat Perak la tu, memandangkan dia org kuat PKR.. Seb baik x balik kuala kangsar cuti ni.. mesti ramai gila manusia kat sana.





Lagi skali aku terpikir.. nape aku menulis ni? Oh, sebab aku bosan rupanya.. Kesihatan aku lately x brapa bagus.. migraine aku makin teruk.. gastric aku pun sama. Ntah la. Pagi tadi aku patut kuar dgn adik aku, Mastura. Aku nak tgk wayang dgn dia. Tapi disebabkan aku kena hntr adik bongsu aku, Adah g skolah, kitaorang x jadi kuar. Spoil btol la budak tu.. Baru pas call aiin (housemate aku) tadi.. dia kuar g sunway pyramid??!!! Aku pun nak jalan gak! Hihi.. Aku sbnrnya penat ni.. nak tido. Bsok pkul 6.30 kena btolak dr rumah.. ada ceramah koko kat induk Uitm Shah Alam. Knapa la dia wat hari sabtu ni? Buatnya ada student dah beli tiket balik kg sbb isnin ni cuti? X ke naya.. & knapa la dia wat aktiviti cam tu? Aku ada modul lagi utk sem ni.. bila la modul ni. Mesti hari ahad nye…





Bsok maybe kami 1 family g rumah wanchor aku kat PJ. Nak tanya sndiri kalau nak kena tolong apa2 sbb abang Danial aku insyaAllah kawin 13,14,15 March ni.. Dgr cite kami, sebagai ‘bunga-bunga’ yang mewakili family kena tolong bagi bunga telur, & angkat dulang hantaran. OH NO!! aku teringat time angkat dulang masa ayah chor aku kawin dulu. Aku angkat dulang buah. Dah la dengan berat buah, dlm mangkuk kaca, & dulang tembaga tulin!!!!!! Gila berat!! Aku x larat angkat, pastu mastura sambung. Time makan, menggigil tangan aku pegang sudu & garpu. Macam Parkinson tau x!!! Dah la aku ni senang mengigil.





Dalam masa terdekat ni jugak, 1 May nanti Family Day Maasom Akidah akan diadakan di Lumut. X tau la kalau aku ada apa2 hal time tu. Sbb dah la time exam.. Buatnya aku ada paper 2/3 may tu? X ke sian aku?





Plan paling best 16 – 22 May ni… Aku…. akan……. ke……… Sarawak!!!!! Hehehe. G rumah 2 budak kelas aku = Kak pah & Hoenese. Aku sbnrnya paling excited nak naik flight ni.. hehe kak pah kata kalau cam tu baik awak pas naik flight balik semenanjung trus”. Hehe.. saya sbnrnya nak tengok tempat korang… & paling penting, tangkap gmbr. Yes!! Yang akan ke Sarawak nanti insyaAllah aku, aiin, Nurul, Kak Ijan, Aman & Habiel. Memula g rumah kak pah, pastu dgn kak pah skali, betolak g rumah hoenese.


Gambar di bwh : Yang akan ke Sarawak nanti.. Harap maklum


Cukuplah takat ni.. konon x tau nak tulis apa & malas nak tulis.. hehe. Aku nak baca komik jap, pastu tido..

2 comments:

Mas.ns said...

"abang Danial aku insyaAllah kawin 13,14,15 March ni"
-kawen 3 kali serentak kah? ;)

"Aku x larat angkat, pastu mastura sambung"
-Bukti anda seorg kakak yg terAMT baik.



lol

fallschirmjager hoenese said...

aku da vote hahaha

Post a Comment