Thursday, February 19, 2009

Worries..

Tired, dazed, & confused. 3 ayat ni mungkin sesuai untuk mentafsirkan ‘aku’ sekarang. Minggu yg memenatkan, menekankan, menyeksakan, mengecewakan etc.. knapa? Why?.. x banyak yg aku nak tulis, sbb balik dari uitm td aku x trus tido, sbb pah & tok aku turun kl dari perak. Badan penat yg amat, tp x dpt tido sbb nak ber’mesra’ dgn dorang dulu.. hehe. Tp dpt gak tdo 1 jam, pastu bgn sbb nak berhidang utk dorang berbuka. Tok & pah aku ni, wpun dh tua, tp puasa sunat larat lg. Malu btol aku yg muda ni x ikut puasa sunat mcm dorang.

Tok aku dpt 1 buku ni, 99 nama-nama Allah. Dlm buku tu, adala di masukkan terjemahan nama2. Kebetulan pulak, nama aku ada!! Hehe. Dulu aku rasa Mardhiah maksudnya berani, tapi dlm buku ni Mardhiah maksudnya ‘Yang disayangi’. Hehe. untuk Hanis pulak, sptnya aku HanisAH sbb hanisah utk perempuan. Tapi ntah camne dpt Hanis (utk laki huhu) tapi still meaning yg sama ; ‘Yang bertaqwa’. Jadi aku, Mardhiyah Hanis bermaksud Yang disayangi dan Yang bertaqwa. Untuk ‘Mardhiah’ tu mungkin betul, hehe tapi Hanis tu aku x berani nk kata. Sbb nama ni mencerminkan diri kita kan? Pasni aku nak orang panggil aku hanis lah, supaya mjadi 1 doa agar aku seorang yg bertaqwa. Hihi.

Bsok mak aku akan ke Kelantan dgn bebudak skolah dia, sempena lawatan apa ntah. & aku yg akn dipertanggungjawabkan utk hntr tok aku g solat jumaat bsok, ambik & hntr adik aku, & masak apa2 yg patut sbb family makyang & family ayah yob maybe dtg rumah ktorg. Sblm aku mngundurkan diri, pesanan buat mastura; “kakyong harapkan awk utk kemas rumah, & lain2 ok? Hohoho”


ZZZzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzZZZZZZZZzzzzzzzzzzzzzzzz

2 comments:

*fiyyah-chan said...

hahah.... kk yong!
hahaha..
nice blog (:
yang disayangi?
yang bertaqwa? cyeah ryte (:

Mas.ns said...

trime ksh krn gtau dunia sy ini rajin org ye.
again.
trimas!
hahaha

Post a Comment