Friday, February 13, 2009

Penat...

Smalam, & hari ni mmg hari yang memenatkan. Lepas presentation smalam, aku, aiin & kak pah g tmpoint d pusat Bandar sbb nak uruskan hal streamyx. Agak leceh sbb kena datang 2 kali. Napela tmnet guna khidmat agent? Menyusahkan btolla. Patut aku & aiin je yg g, sbb tu hal rumah kami. Tapi aiin plak kata nak main bowling, so ajak la kak pah sbb kak pah ni agak gila main bowling. Hehe. Ajak orang lain juga, tapi dorang penat.

Uruskan hal streamyx dlm 40 min kot. Lepas selesai urusan, kami trus ke plaza alam sentral (PAS). Cadang nak main bowling 3 game, tapi x tau sape ntah yg ternampak pamphlet dr Quality Hotel untuk karaoke. Rm3 untuk 1 jam sorang. So kami decided untuk main 1 game shj. Lane bowling kat PAS x best. Kasar, & mcm x de maintenance langsung! Pin pulak asyik jatuh, walaupun x sepatutnya jatuh. Main dgn kak pah & aiin best, sbb dorang gila. Tapi dlm masa yg sama agak malu gak main dgn dorang, sbb bising GILA!!! Total score aku dpt 98, agak kurang berbanding markah aku zmn muda2 dulu. Hehe. Sbnrnya family aku slalu main bowling. Tiap kali family day, ada tournament bowling. Dulu tiap minggu main bowling dgn family belah bapak aku (family 1 moyang) tapi skarang Cuma uncles je yg main bowling. Bapak aku dulu slalu g, tapi lepas sakit jantung, mcm dh kurang Nampak nye.


Tmpt family karaoke tu kat 25th floor, so lepas aku jejakan kaki, aku mula rasa pening, & telinga aku berdengung sikit. TIDAK! Adakah aku akan lagi teruk masa naik flight ke Sarawak nanti?!! Badan aku sensitip dengan gravity.. hehe..selain itu, aku ni Acrophobia & Brontophobia. Rasanya ramai je yg mcm aku.








Di bawah, gambar aku yg ketakutan dengan ketinggian sedang memeluk tiang sambil melihat pemandangan dari tingkat 25.



Kami berkaraoke 3 jam!! Bilik selesa, pakej tmasuk air & snack (wajib). Total, sorang 12 ringgit. tapi karaoke dgn kak pah & aiin mmg bukan ‘jiwa’ aku. Lagu dorang sume yg aku x pnah dgr! Apa itu spoon? Spin? BPR? & lain2 nama yg aku x pernah dgr. Lagu aku plak dah sah2 la oldies, korea, jepun, & lagu dr Taiwan.. hehe. Lagu aku pun dorang x pnah dgr. Time lagu dorang, dorang berduet. Tapi bila aku, sorang je la, sbb dorang x tau nak nyanyi. Hehe. So jadi syok sndiri la.




Habis karaoke, kami ke bangunan lain plak, SACC Mall. Aiin blanja pizza. THANK YOU AIIN!! Kat pizza hut plak aku terserempak dgn family wancu aku. Wancu ajak makan dgn dorang skali, tp aku dtg dgn kwn, x kan nak tinggalkan kwn plak. Kami makan sampai kekenyangan. Hehe. Balik, badan penat, tapi aku x dpt tido smpaila pkul 1.




Hari ni plak, untuk subjek ict, group aku 5 org g MPOB bangi untuk research library dorang. Dari pergi sampai la balik ke puncak, aku yg bwk keta. Penat gila! Sampai ke puncak dlm pkul 4. Walaupun penat yg extreme & melampau, aku paksa diri balik jugak. Sampai rumah aku trus tido. Tapi kejap je sbb pikirkan keja yg berlambak.


Aku tido berselubung dlm selimut..

1 comments:

Mas.ns said...

spoon?spin?bpr?

erk.no idea ;)
p/s:bpr bukan bdn pncegah rasuah ke??hehh.

Post a Comment